Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.02.2010

Vlad Filat a avut astăzi la Budapesta o întrevedere cu Emil Boc

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi la Budapesta o întrevedere cu Emil Boc, Prim-ministru al României, anunţă Serviciul de presă al Guvernului. 
Premierul moldovean s-a referit în context la darea în exploatare a podului Rădăuţi-Lipcani, la ajutorul de 100 mln. de euro pe care România a decis să-l acorde Republicii Moldova, precum şi la preconizata începere a implementării Acordului privind micul trafic la frontieră.

"Important este ca cetăţenii să resimtă rezultatele benefice ale colaborării noastre şi, vă asigur, cetăţenii Republicii Moldova resimt deja acest lucru", a spus Vlad Filat.

Prim-ministrul a comunicat că din partea Republicii Moldova a fost constituit deja grupul de lucru pentru negocierea Acordului în baza căruia se va acorda asistenţa română şi a spus că este foarte important ca prima tranşă din acest suport să fie accesată de Republica Moldova deja în 2010.

Vlad Filat a menţionat importanţa începerii implementării Acordului privind micul trafic la frontieră în termenele convenite anterior, astfel încît primul cetăţean al R.Moldova să poată intra în România fără viză, în baza unui permis special, deja la data de 31 martie, curent.
Prim-ministrul a pledat şi pentru semnarea cît mai rapid posibil a acordului de colaborare între ministerele Educaţiei din cele două ţări, astfel încît tinerii din Republica Moldova să aibă un acces mai larg la studii în România.

Emil Boc a reconfirmat disponibilitatea ţării sale de a susţine şi în continuare Republica Moldova.
Emil Boc a comunicat că în luna martie Guvernul român va avea o şedinţă la Iaşi şi a spus că aceasta va fi o bună oportunitate pentru a evalua inclusiv gradul de pregătire către implementarea Acordului privind micul tragic la frontieră.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus