Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
25.02.2010

Vameşi condamnaţi pentru corupere pasivă

Trei inspectori ai grupei mobile a biroului vamal Cahul au fost condamnaţi de Curtea de Apel Comrat pentru corupere pasivă. Potrivit procurorilor, cei trei colaboratori vamali au primit bani de la un cetăţean turc ca ultimul să nu fie tras la răspundere pentru introducerea şi înstrăinarea ilegală a unui autoturism.

Vameşii au estorcat  de la cetăţeanul turc 1500 dolari SUA şi pentru a fi siguri că vor primi suma solicitată  au luat ilegal de la ultimul permisul de conducere şi automobilul.

Iniţial, prin sentinţa Judecătoriei Cahul, a fost recunoscut vinovat de comiterea acestei infracţiunii doar unul dintre vameşi. Ceilalţi doi au fost achitaţi pe motivul lipsei în acţiunile lor a elementelor constitutive ale infracţiunii.

Procurorii Serviciului Sud al Procuraturii Anticorupţie nu au fost de acord cu sentinţa şi au declarat apel, în urma căruia, Curtea de Apel Comrat a stabilit pedeapsa de 5 ani închisoare  cu amendă în mărime de la 20 la 40 mii lei, cu privare de dreptul de a ocupa funcţii de răspundere şi de activitate în calitate de colaborator vamal pe un termen de 3 ani cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei cu stabilirea termenului de probă pe 3 ani, anunţă Serviciul de presă al Procuraturii Generale.                                           

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus