Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
25.02.2010

Urmărire penală pentru spălare de bani şi evaziune fiscală, iniţiată după audierea cet. Oleg Voronin la Centrul anticorupţie

Controlul preliminar al materialelor acumulate pe faptul disensiunilor dintre datele din declaraţiile cu privire la venituri şi cheltuielile efectuate prin intermediul cardului bancar a cet. Oleg Voronin a ajuns la etapa în care verificările ce urmează, pot fi efectuate doar în cadrul unei urmăriri penale în procesul efectuării căreia, prin procedee probatorii, urmează a fi stabilite toate circumstanţele cazului.

Potrivit CCCEC, oficial că la 24 februarie 2010, Direcţia Generală Urmărire Penală a Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei a dispus începerea urmăririi penale pe semnele componenţei de infracţiune prevăzute în art. art. 243 alin. (3) lit. b) Cod penal, spălarea banilor în proporţii deosebit de mari şi 244 alin. (2) lit. b) Cod penal, evaziunea fiscală a întreprinderilor, instituţiilor şi organizaţiilor care a condus la neachitarea impozitului în proporţii deosebit de mari. Preventiv se invocă suma de circa 66 milioane lei. Ordonanţele de începere a urmăririi penale au fost confirmate de către Procurorul Anticorupţie.

Urmărirea penală a fost începută „pe faptul" comiterii infracţiunilor menţionate şi la etapa actuală nici o persoană fizică sau juridică nu are calitatea procesuală de bănuit sau învinuit. Graţie complexităţii cazului, urmărirea penală va fi efectuată de către un grup de ofiţeri de urmărire penală şi procurori, care vor conduce cu acţiunile de urmărire penală.

Deja au fost înaintate cîteva versiuni, ce urmează a fi minuţios şi obiectiv verificate. Urmează a fi audiaţi şi cetăţeni ai altor state.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus