Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-02-24/la-chishinau-au-avut-loc-consultari-bilaterale-moldoucrainene-14727.html
Data: Feb 24, 2010 (13:49)

La Chişinău au avut loc consultări bilaterale moldo-ucrainene

Potrivit MAEIE, în zilele de 22-23 februarie 2010, la Chişinău, s-au desfăşurat consultări interministeriale moldo-ucrainene la nivel de viceminiştri de externe ai RM şi Ucrainei, în cadrul cărora au fost trecute în revistă principalele subiecte de actualitate în relaţiile bilaterale.

Delegaţia RM a fost condusă de dl Andrei Popov, Viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene al RM, iar cea ucraineană de dl Constantin Eliseev, Viceministru al Afacerilor Externe al Ucrainei.

Părţile au evidenţiat progresul înregistrat în dialogul bilateral politico-diplomatic, inclusiv prin desfăşurarea vizitei de lucru în Ucraina a dlui Vladimir Filat, Prim-ministru al RM, semnarea unor acorduri importante, lansarea procesului de demarcare pe sectorul central al frontierei de stat moldo-ucrainene cu participarea Misiunii EUBAM. A fost salutată iniţiativa de creare a euroregiunii „Nistru" cu sprijinul Uniunii Europene.

Participanţii la consultări au abordat în plan conceptual teme prioritare de interes comun, cum ar fi demarcarea frontierei de stat, dinamizarea procesului de recunoaştere a proprietăţilor RM pe teritoriul Ucrainei, aspecte ale problematicii ecologice în bazinele fluviilor Nistru şi Dunăre, dezvoltarea relaţiilor economice, inclusiv necesitatea organizării, după o pauză de patru ani, a următoarei şedinţe a Comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene pentru colaborare comercial-economică.

Părţile au menţionat importanţa valorificării potenţialului de cooperare existent între cele două ţări şi au convenit să organizeze, în timpul cel mai apropiat, un şir de reuniuni comune ale experţilor.