Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.02.2010

Consultări moldo-române pentru implementarea Acordului interguvernamental privind micul trafic de frontieră

În incinta Întreprinderii de Stat „CRIS "Registru" au avut loc consultări moldo- române cu participarea reprezentanţilor Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, Ministerului Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor al Republicii Moldova, Serviciului Grăniceri şi Ministerului Afacerilor Externe al României. Consultările au fost organizate cu scopul intensificării cooperării moldo-române în ce priveşte realizarea prevederilor Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind micul trafic de frontieră, care a fost semnat la 13 noiembrie 2009 la Bucureşti.

În cadrul întrevederii părţile au efectuat un schimb de opinii privind stadiul actual de implementare a Acordului, au discutat aspecte ce ţin de permisul de frontieră şi aprobarea modelului acestuia, procedura de eliberare a permisului de la depunerea cererii de către solicitant şi pînă la primirea permisului de mic trafic la frontieră de către titular. S-a accentuat asupra necesităţii informării populaţiei într-o formă accesibilă despre posibilităţile pe care le oferă permisul dat, despre importanţa utilizării acestuia şi respectării normelor şi restricţiilor, pornind de la principiul de bună credinţă, respect şi responsabilitate faţă de societate.

Reprezentanţii celor două părţi au convenit că pentru realizarea cu succes a tuturor sarcinilor puse în faţa autorităţilor din ambele state, este necesară o bună conlucrare între toate instituţiile abilitate.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus