Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-02-23/a-demarat-etapa-regionala-a-concursului-polobocul-de-aur2010-14700.html
Data: Feb 23, 2010 (09:30)

A demarat etapa regionala a concursului „Polobocul de aur-2010”

Camera de Comerţ şi Industrie a RM anunţă producătorii vinului de casă despre începerea etapei regionale a Concursului pentru cel mai bun vin de casă „Polobocul de Aur", ediţia a IX-a. Mostrele de vin pot fi prezentate filialelor CCI a Moldovei.

Până la 10 martie curent, cele 10 filiale ale CCI, aflate în Bălţi, Cahul, Edineţ, Găgăuzia, Hânceşti, Orhei, Râbniţa, Soroca, Tighina şi Ungheni, precum şi CCI Chişinău vor organiza degustaţii regionale. Mostrele învingătoare vor participa la degustaţia de la etapa republicană a concursului, ce se va desfăşura în perioada 16-18 martie 2010. Tradiţional, învingătorii „Polobocului de Aur" vor fi premiaţi în cadrul Zilei Naţionale a Vinului.

Concursul „Polobocul de Aur" este organizat, anual, de CCI a Moldovei, începând cu anul 2002, cu scopul de a aprecia cei mai buni producători ai vinului de casă, a populariza tradiţiile naţionale de preparare a vinurilor moldoveneşti, a spori cultura consumării vinului şi a efectua schimbul de experienţă între producătorii de vin de casă.

Comitetul organizatoric al concursului este prezidat de vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, Vladimir Didilica, iar preşedinte al juriului de degustare este Anatol Balanuţa, şeful catedrei de enologie a Universităţii Tehnice, profesor. 

La „Polobocul de Aur 2009" membrii juriului au menţionat calitatea vinului prezentat pentru degustare care, de la ediţie la ediţie, a sporit şi ar putea concura cu vinurile produse de întreprinderi.

La ultima ediţie a concursului „Polobocul de Aur" au participat circa 500 de vinificatori din diferite regiuni ale ţării. La etapa naţională au concurat 67 de mostre ale vinificatorilor din Hânceşti, Tighina, Cahul, Ungheni, Găgăuzia, Orhei, precum şi din municipiul Chişinău. La 10 octombrie 2009, în cadrul Zilei Naţionale a Vinului, cei 7 învingători au primit Marele Premiu - butoaie a câte 120 litri, anunţă Serviciul de presă al CCI.

Informaţii suplimentare: Direcţia Târguri şi Expoziţii a CCI a RM, tel. 23-84-10, 21-07-25, sau contactaţi filialele CCI din teritoriu.