Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-02-22/teliasonera-va-investi-14-mln-usd-in-anul-curent-in-moldova-14682.html
Data: Feb 22, 2010 (17:21)

„TeliaSonera” va investi 14 mln USD în anul curent, în Moldova

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu un grup de investitori, reprezentanţi ai companiei „TeliaSonera". La întrevedere au participat: Preşedintele "TeliaSonera" Lars Nyberg, Preşedintele "TeliaSonera" Eurasia şi directorul Regiunii Caucaziene Tero Kivisaari, Ex-directorul Î.M. "Moldcell" S.A. Halim Ates, şi actualul Director General al Î.M. "Moldcell" S.A. Chiril Gaburici.

Lars Nyberg a menţionat că „TeliaSonera", în calitatea sa de deţinător al pachetului de control al companiei olandeze „Fintur Holdings BV", care este, la rîndul său, acţionarul principal al Companiei „Moldcell", are intenţia de a dezvolta în continuare businessul în Republica Moldova, preconizînd în anul curent investiţii în valoare de 14 mln. dolari SUA pentru infrastructură.

Oaspeţii au exprimat disponibilitatea de a colabora cu instituţiile statale întru dezvoltarea întreprinderii care reprezintă Compania „TeliaSonera" în Republica Moldova, menţionînd importanţa stabilităţii şi progresului ţării pentru suscesul afacerii.

"Cînd ţara prosperă, atunci şi businesuul prosperă", a specificat Lars Nyberg.
Oamenii de afaceri au apreciat pozitiv rezultatele activităţii lor în Republica Moldova, menţionînd, în mod special, capitalul uman autohton care demonstrează capacităţi şi potenţial promiţător.

„Avem susţinerea deplină din partea partenerilor noştri în acest sens", a declarat Prim-ministrul şi a dat asigurări că Guvernul va întreprinde măsurile necesare pentru liberalizarea, reglementarea şi securitatea investiţiilor străine în economia Republicii Moldova.

Moldcell si-a inceput activitatea in Moldova in aprilie 2000.. Actionarii Moldcell sunt: MolFintur SRL cu 1% actiuni si Fintur Holdings BV cu 99 % de actiuni.
Aria de acoperire a companiei Moldcell la 1 iunie 2009 cuprinde 96,71 la suta din teritoriul si 96,55 la suta din populatia Republicii Moldova.