Trimite e-mail | Printeaza
Economie
22.02.2010

Banca Mondială şi Guvernul R.Moldova au semnat Acordul de credit pentru Dezvoltare destinat finanţării Proiectul FISM II

Banca Mondială  şi Guvernul R.Moldova au semnat Acordul de credit pentru Dezvoltare destinat finanţării Proiectul FISM II

Astăzi, 22 februarie, Veaceslav Negruţa, ministrul Finanţelor, şi Melanie Marlett, manager de ţară al BM în R.Moldova au semnat Acordului de finanţare dintre Asociaţia Internaţionale pentru Dezvoltare şi Guvernul Republicii Moldova referitor la alocarea suplimentară pentru Proiectul II al Fondului de Investiţii Sociale în Moldova.

Acordul prevede alocarea unui credit de finanţare suplimentară în sumă de 20 mln dolari SUA, pentru susţinerea programului anti-criză al Guvernului Republicii Moldova de creare a locurilor de muncă şi sporire a veniturilor populaţiei rurale şi urbane prin intermediul activităţilor de reabilitare a infrastructurii social-economice locale.

Veaceslav Negruţa a subliniat că acest credit este acordat Guvernului R.Moldova în condiţii foarte avantajoase, pe un termen de 20 de ani, cu o perioadă de graţie de 10 ani şi o dobândă de 0,75%.

Veaceslav Negruţa a menţionat că resursele financiare oferite de BM vor fi utilizate preponderent pentru crearea a circa 10 mii de locuri de muncă temporare în aproximativ 200 de localităţi, iar mijloacele financiare vor fi utilizate pentru soluţionarea necesităţilor de dezvoltare locală - infrastructura drumurilor, renovarea sistemelor de apă, lucrări de finisare în şcoli şi grădiniţe, implementarea unor proiecte ecologice etc.

Melanie Marlett a accentuat că finanţarea adiţională va completa creditul total de 40 mln. dolari SUA, alocat în cadrul fazelor I şi II ale proiectului respectiv şi va fi utilizat pentru a contribui la generarea locurilor de muncă, care va spori veniturile în comunităţile sărace, selectate pe durata recesiunii economice curente şi în perioada de relansare economică. Suma de 20 mln. dolari SUA va fi completată şi cu un grant în sumă de 2 mil.euro, oferite de Agenţia de Dezvoltare Internaţională (SIDA) pentru lucrările de proiectare şi pregătire a proiectelor, anunţă Serviciul de presă al Ministerului de Finanţe.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus