Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
20.02.2010

Oleg Voronin este citat repetat la CCCEC pentru ziua de luni, 22 februarie

Potrivit CCCEC, cetăţeanul Oleg Voronin a fost citat repetat pentru data de 22 februarie curent, ora 11.00, la Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei. El urmează să dea explicaţii pe marginea tranzacţiilor în proporţii deosibit de mari, efectuate pe parcursul ultimilor doi ani, de pe contul personal al acestuia. Centrul a primit deja avizul despre semnarea citaţiei de către Oleg Voronin.

Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei investighează perioada anilor 2008-2009 în care cetăţeanul Oleg Voronin a achitat prin intermediul cardului personal, în lei sau altă valută străină, echivalentul a 67 milioane de lei pentru diferite mărfuri şi servicii  în afara teritoriului Republicii Moldova.

Este o procedură obişnuită, în cadrul căreia se efectuează cercetări în vederea stabilirii originii acestor bani şi naturii veniturilor menţionate, inclusiv dacă acestea nu au provenit din acţiuni infracţionale.

În acest context, cetăţeanul Oleg Voronin trebuie să aducă argumente privind provenienţa banilor cheltuiţi, în condiţiile în care, declaraţiile pe venituri ale numitului depuse la Inspectoratul Fiscal Principal de Stat atestă discordanţe evidente dintre veniturile declarate (inclusiv din firme sau întreprinderi, unde acesta are cotă-parte) şi cheltuielile efectuate.

Ex-presedintele Moldovei si liderul PCRM Vladimir Voronin a declarat jurnalistilor, comentand citarea fiului sau, Oleg Voronin, la CCCEC, ca actuala guvernare se razbuna pe familia ex-presedintelui. „Ei doresc foarte mult sa ma invite pe mine, dar nu pot. Nu au nimic impotriva mea. Deaceea prin structurile de drept controlate cauta compromat impotriva membrilor familiei mele, se razbuna pe fiul mei", a spus Vladimir Voronin. Amintim ca anterior Oleg Voronin a fost citat la Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei pentru a da depozitii privind supraveniturile si efectuarea unor achizitii deosebit de constisitoare. Oleg Voronin nu s-a prezentat la interogatoriu, anuntand telefonic despre imposibilitatea de a se prezenta la data, ora si locul indicat in citatie, pe motiv ca se afla in afara tarii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus