Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
20.02.2010

Angela Sîrbu este noul director al postului public de televiziune "Moldova 1"

Consiliul de observatori ai Companiei Tele Radio Moldova a ales-o astazi in funcţia de director al postului public de televiziune pe Angela Sarbu, director al Centrului Independent de Jurnalism. Pentru candidatura acesteia au votat şase din cei nouă membri ai Consiliului de Observatori.

La funcţia de director de televiziune au candidat 12 persoane printre care Ghenadie Brega, Alexandru Grosu, Gheorghe Ciubotaru, Ecaterina Stratan, Efim Josanu, Gheorghe Bîrsan, Mircea Surdu ş.a. Candidaţii Oleg Grajdean şi Valeriu Frumusachi şi-au retras candidatura din concurs.

La 5 februarie curent, decanul Facultăţii de jurnalism şi ştiinţe ale comunicării al USM, Constantin Marin, a fost ales astăzi preşedinte al Instituţiei Publice Naţionale a Audiovizualului Compania „Teleradio-Moldova" cu votul a cinci din nouă membri ai Consiliului de Observatori al Companiei.

La 6 februarie curent, Preşedintele Asociaţiei Presei Electronice (APEL), Alexandru Dorogan, a fost ales astăzi ales director al Radio Moldova cu votul a opt din nouă membri ai Consiliului de Observatori al Instituţiei Publice Naţionale a Audiovizualului Compania Teleradio-Moldova.

Alexandru Dorogan a mai fost preşedinte al radioului public în anii 1991-1997.

Concursul pentru suplinirea funcţiilor de preşedinte al Companiei Teleradio-Moldova, precum şi de directori TV Moldova 1 şi Radio Moldova, a fost anunţat după ce, la finele lunii decembrie 2009, Consiliul de Observatori i-a demis pe foştii conducători din funcţii.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus