Trimite e-mail | Printeaza
Economie
19.02.2010

La Chişinău şi-a desfăşurat lucrările Sub - Comitetul de Cooperare R.Moldova - UE nr.2 pentru Finanţe, Economie şi Statistică

La Chişinău, joi 18 februarie, şi-a desfăşurat lucrările Sub - Comitetul de Cooperare Republica Moldova - Uniunea Europeană nr.2 pentru Finanţe, Economie şi Statistică, la care au participat reprezentanţi ai instituţiilor publice naţionale şi membrii delegaţiei Comisiei Europene aflaţi în vizită în RM în special pentru acest eveniment.

În cadrul reuniunii au fost abordate aspecte ce ţin de politica monetară, situaţia bugetară, implementarea măsurilor ce ţin de dezvoltarea mediului de afaceri, reforma fiscală, administrarea finanţelor publice, dezvoltarea regională precum şi dezvoltarea sistemului naţional de statistică.

Un subiect important de discuţii a constituit implementarea obiectivelor Programului de Stabilizare şi Relansare Economică a Republicii Moldova pe anii 2009-2011

Comisia Europeană a reiterat că, în contextul crizei economice, care s-a aprofundat începând cu cea de-a doua jumătate a anului 2009, şi respectiv deficitului bugetar înregistrat la finele anului trecut, este important să se menţină un echilibru optim între resursele disponibile şi cele alocate pentru implementarea reformelor economice şi structurale planificate de către Guvernul Republicii Moldova .

Astfel, prioritar a fost accentuată importanţa ajustării continue a legislaţiei naţionale la rigorile europene şi crearea condiţiilor necesare în scopul atragerii unui flux masiv de investiţii străine în economie.

În contextul negocierilor în derulare a noului Acord de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană, este important de menţionat faptul că, pe viitor, toate reuniunile Sub Comitetelor RM-UE vor trece în formatul negocierilor noului acord.

Potrivit ME, sub-comitetele de Cooperare RM-UE reprezintă reuniuni operaţionale la nivel de experţi ce se desfăşoară anual conform principiului de rotaţie la Bruxelles şi respectiv Chişinău.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus