Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-02-19/in-zona-economica-libera-unghenibusiness-a-fost-inregistrat-un-nou-rezident-14636.html
Data: Feb 19, 2010 (09:37)

În Zona Economică Liberă "Ungheni-Business" a fost înregistrat un nou rezident

Potrivit ME, în Zona Economică Liberă "Ungheni-Business", în data de 18 februarie, fost înregistrat un nou rezident. În urma concursului de selectare, cîştigătoare a fost declarată întreprinderea cu capital străin originar din Turcia Î.C.S " HIZMET GROUP " SRL.

Compania preconizează de a investi în cadrul zonei circa 500 mii USD şi va crea încă 150 noi locuri de muncă. Salariul mediu al angajaţilor la etapa iniţială va constitui 2000 lei .

Materia primă va fi importată din Turcia, iar în urma procesului tehnologic, producţia finită va fi comercializata pe pieţele UE, in special Germania.

Întreprinderea deja deţine legături comerciale cu o serie de importatori şi comercianţi ale produselor care vor fi fabricate de întreprindere. Conform estimărilor companiei volumul vînzărilor nete va fi de circa 4,5 mil. USD către anul 2012.

Conform condiţiilor stipulate in cadrul concursului de selectare a rezidenţilor, genul de activitate desfăşurat in cadrul zonei va fi „Producerea ciorapilor şi a firelor textile".

Începutul producţiei conform estimărilor relatate în cadrul comisiei de concurs este planificat pentru trimestrul II al anului 2010.