Trimite e-mail | Printeaza
Social
18.02.2010

Primăria mun.Chişinău a elaborat un Plan de măsuri anti-criză şi relansare economică

Primăria mun.Chişinău a elaborat un Plan de măsuri anti-criză şi relansare economică

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a prezentat ieri în cadrul unei conferinţe de presă Planul de măsuri anti-criză şi relansare economică a municipiului Chişinău.

Potrivit primarului, odată cu elaborarea şi implementarea Planului, Primăria îşi propune să transforme criza economică dintr-o dificultate într-o oportunitate, pentru că de multe ori în sectorul public tocmai greutăţile generează impulsul necesar pentru reforme şi eficientizare. Dorin Chirtoacă a menţionat că autorităţile locale au început activităţile legate de elaborarea unui Plan anti-criză încă în anul 2008, când au fost create toate condiţiile ca municipalitatea să intre în incapacitate de plată. Atunci bugetul Chişinăului a fost redus cu 30 la sută.

Primarul de Chişinău s-a referit la cele patru priorităţi, prevăzute în Planul de măsuri. Este vorba de sporirea veniturilor bugetare, eficientizarea serviciilor publice, sprijinirea dezvoltării economice şi dezvoltarea capacităţii administrative. După cum a remarcat Dorin Chirtoacă, autorii documentului au propus acţiuni pe termen scurt şi pe termen mediu.

Planul de măsuri anti-criză şi relansare economică a fost elaborat cu susţinerea financiară a PNUD-Moldova, Fundaţiei Soros şi LGI/OSI (Budapesta) în cadrul proiectului PNUD „Dezvoltarea Municipiului Chişinău". Documentul este rezultatul eforturilor comune a consultanţilor locali şi internaţionali, experţi de la Business Consulting Institute şi Centrul Expert-Grup din R. Moldova şi două firme de consultanţă din Iaşi şi Bucureşti - Addvances şi Societatea Academică Română. Planul de măsuri anti-criză şi relansare economică va fi propus spre aprobare Consiliului Municipal, după care va deveni platformă politică de coordonare a deciziilor majore pe termen scurt şi mediu a Primăriei Chişinău.

Planul de măsuri anti-criză şi relansare economică a municipiului Chişinău.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus