Trimite e-mail | Printeaza
Social
18.02.2010

Primăria Chişinău va elabora un Program privind reconstrucţia acoperişurilor în încăperi de tip mansardă la blocurile locative din capitală

În acest an, Primăria Chişinău va elabora un Program privind reconstrucţia acoperişurilor în încăperi de tip mansardă la blocurile locative din capitală. Mansardele sunt o soluţie pentru reconstrucţia fondului locativ, dar şi îmbunătăţesc considerabil aspectul cartierelor vechi.

Pentru construcţia mansardelor la blocul locativ şi semnarea contractului de investiţii în acest sens, Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare convoacă mai întâi adunarea locatarilor. Potenţialul investitor prezintă schiţa de proiect şi se întocmeşte procesul-verbal al şedinţei locatarilor casei de locuit. În cazul în care oamenii susţin proiectul şi agentul economic prezintă cel puţin ¾ din acordurile locatarilor ultimului etaj, autentificate notarial, se semnează contractul de investiţie pentru construcţia mansardei. Una din condiţiile prevăzute în contract, este că investitorul se obligă să reconstruiască faţada blocului de locuinţe, să amenajeze teritoriul şi să schimbe reţelele inginereşti.

Primăria Chişinău a semnat 39 de contracte de investiţii cu diferiţi agenţi economici, pentru construcţia mansardelor la blocurile locative din municipiu, pe parcursul anului 2009. Totodată, au început lucrările de proiectare sau se perfectează deja autorizaţiile de construire pentru 36 de blocuri de locuinţe.

În acest moment, se efectuează lucrări de reconstrucţie a acoperişurilor în încăperi de tip mansardă, în următoarele blocuri: din bd. Grigore Vieru, 22/5 (fostul bd. Renaşterii); str. Gheorghe Asachi, 11/2; str. Alecu Russo, 3/1; str. Braniştii, 13; str. Andrei Doga, 41/2 şi str. Ialoveni, 94. Mansarda construită la blocul locativ din bd. Decebal, 68/1 urmează a fi recepţionată şi dată în exploatare, anunţă Serviciul de presă al Primariei.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus