Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.02.2010

Polonia va acorda Moldovei un credit în valoare de 15 mil. dolari SUA

Polonia va acorda Moldovei un credit în valoare de 15 mil. dolari SUA

Vlad Filat întreprinde, astăzi, o vizită în Republica Polonă. Se preconizează semnarea Declaraţiei comune a Prim-miniştrilor celor două ţări privind cooperarea în domeniul integrării europene şi a Acordului dintre Guvernul RM şi Guvernul RP privind acordarea unui împrumut, în sumă de 15 milioane Dolari SUA, care urmează a fi utilizat întru finanţarea programului de stabilizare economică a R.Moldova.

În timpul vizitei sînt programate un şir de întrevederi ale Prim-ministrului Vlad Filat cu oficiali de nivel înalt, inclusiv cu Preşedintele Republicii Polone Lech Kaczynski, Prim-ministrul Donald Tusk şi membrii Seimului RP.

Din delegaţia care însoţeşte Primul ministru fac parte Iurie Leancă, Viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Valeriu Cosarciuc, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, Valentina Buliga, ministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Marcel Răducan, ministru al Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale, Anatolie Şalaru, ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Victor Barbăneagră, Viceministru al Finanţelor şi Gheoghe Duca, Preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

Potrivit Serviciului de presă al Guvernului, Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu omul politic, ex-Vicepremierul, ex-ministrul Finanţelor al Poloniei, Leszek Balcerowicz, în cadrul vizitei pe care o întreprinde la Varşovia.

La întrevedere au participat Vicepremierul Iurie Leancă, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Prim-ministrul a făcut o scurtă prezentare a situaţiei din Republica Moldova, menţionînd că noua guvernare a reuşit să obţină stabilizarea situaţiei în condiţiile crizei economice.

"Actualul Guvern a trebuit să identifice şi să aplice în practică soluţii rapide pentru problemele moştenite de la fosta guvernare", a spus Premierul.

Vlad Filat a menţionat că integrarea eruropeană este o prioritate absolută a noii guvernări şi a făcut o scurtă trecere în revistră a acţiunilor întreprinse în acest sens.

Prim-ministrul a accentuat deschiderea fără precedent a Uniunii Europene faţă de Republica Moldova şi a spus că ţara noastră trebuie să profite de această situaţie.

Leszek Balcerowicz a menţionat importanţa continuării cursului de integrare europeană şi a reformelor de către conducerea Republicii Moldova.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus