Trimite e-mail | Printeaza
Economie
18.02.2010

În luna iunie, la Varşovia, va fi organizată săptămîna vinului moldovenesc

În luna iunie, la Varşovia, va fi organizată săptămîna vinului moldovenesc

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Stefan Niesiolowski, Vicemareşal al Seimului polonez, şi cu membrii Comisiilor pentru afaceri externe ale Seimului şi Senatului. În cadrul întrevederii au fost abordate aspecte ce ţin de colaborarea comercial-economică dintre cele două ţări. În context, s-a menţionat că, în luna iunie, la Varşovia, va fi organizată săptămîna vinului moldovenesc.

Vlad Filat a spus că, la această etapă, Poloniei îi revin 7% din exporturile de vinuri moldoveneşti şi s-a arătat convins că această cotă va creşte în viitor.

Vicemareşalul Seimului a menţionat că relaţiile moldo-poloneze sînt foarte bune, dar a precizat că acestea ar putea fi dezvoltate în continuare, în special pe filiera cooperării economice.

Potrivit Serviciului de presă al Guvernului, Vlad Filat l-a informat pe Stefan Niesiolowski că în scurt timp în Parlamentul de la Chişinău va fi creat un grup de prietenie cu Polonia şi şi-a exprimat încrederea că aceasta va contribui la dezvoltarea relaţiilor bilaterale în continuare.

„Mă voi bucura dacă acest grup de prietenie va fi creat. Astfel, se vor deschide noi perspective în colaborarea bilaterală", a spus Vicemareşalul Seimului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus