Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.02.2010

Vlad Filat a avut o întrevedere cu membrii Comitetului de Cooperare Parlamentară UE - R.Moldova

Vlad Filat a avut o întrevedere cu membrii Comitetului de Cooperare Parlamentară UE - R.Moldova

Premierul a făcut o trecere în revistă a acţiunilor demarate de Guvernul R.Moldova în vederea aproprierii de standardele europene. Vlad Filat a spus că, în perioada 1-3 martie, 2010 la Chişinău se va afla Misiunea Comisiei Europene pentru discuţii exploratorii pe marginea dialogului privind liberalizarea regimului de vize.

„Sperăm că în urma acestei vizite vom avea un caiet de sarcini, unde va fi stipulat foarte clar ce trebuie să întreprindem pentru ca cetăţenii Republicii Moldova să poată călători în Uniunea Europeană fără vize", a precizat Premierul.

Prim-ministrul a mai spus că, Consiliul donatorilor ce va avea loc la 24 martie la Bruxelles, este foarte important pentru Republica Moldova şi a mulţumit în context pentru suportul acordat în organizarea acestui eveniment.

Vlad Filat a menţionat că situaţia economică şi politică din Republica Moldova este dificilă, dar se depun eforturi pentru a depăşi problemele apărute. În context, Premierul şi-a exprimat speranţa că ajutorul macrofinanciar oferit de Comisia Europeană Republicii Moldova va fi făcut public în cel mai scurt timp.

Premierul a precizat că CE  deja a decis să ofere Republicii Moldova între 1,4-2,3 mln. euro în calitate de compensaţii sociale în perioada rece a anului pentru persoane cu venituri reduse.

Monica Macovei, Copreşedinte al Comitetului din partea Parlamentului European, a salutat prezenţa Premierului la Reuniunea Comitetului de Cooperare Parlamentară UE - Republica Moldova şi a făcut o prezentare a discuţiilor ce au avut loc pe parcursul zilei de 16 februarie.

„Noi vă  oferim tot sprijinul pentru reformele democratice pe care le-aţi lansat. Ţineţi-o tot aşa, iar noi vă vom ajuta", a precizat Monica Macovei.

Europarlamentara a mai spus că acţiunile întreprinse în ultimul timp demonstrează că Guvernul de la Chişinău pune accentul pe fapte, nu pe vorbe, anunţă Serviciul de presă al Guvernului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus