Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
17.02.2010

Cetăţeanul Oleg Voronin a achitat prin intermediul cardului personal, în lei sau altă valută străină, echivalentul a 67 milioane de lei

La această etapă vă putem informa că cetăţeanul Oleg Voronin a fost citat la CCCEC pentru a da explicaţii vizavi de tranzacţiile în proporţii deosibit de mari efectuate pe parcursul ultimilor doi ani de pe contul personal al acestuia.

Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei investighează perioada anilor 2008-2009 în care cetăţeanul Oleg Voronin a achitat prin intermediul cardului personal, în lei sau altă valută străină, echivalentul a 67 milioane de lei pentru diferite mărfuri şi servicii  în afara teritoriului Republicii Moldova.

Este o procedură obişnuită, în cadrul căreia se efectuează cercetări în vederea stabilirii originii acestor bani şi naturii veniturilor menţionate, inclusiv dacă acestea nu au provenit din acţiuni infracţionale.

În acest context, cetăţeanul Oleg Voronin trebuie să aducă argumente privind provenienţa banilor cheltuiţi, în condiţiile în care, declaraţiile pe venituri ale numitului depuse la Inspectoratul Fiscal Principal de Stat atestă discordanţe evidente dintre veniturile declarate (inclusiv din firme sau întreprinderi, unde acesta are cotă-parte) şi cheltuielile efectuate.

Potrivit CCCEC, astăzi, 17 februarie, ora 9.00, Oleg Voronin a anunţat telefonic ofiţerul care investighează cazul despre imposibilitatea de a se prezenta la data, ora şi locul indicat în citaţie, pe motiv că se află în afara ţării. Voronin a dat asigurări că, la momentul revenirii în Republica Moldova se va prezenta la CCCEC.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus