Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
15.02.2010

ANRCETI a sistat licenţa de activitate a companiei „Eventis Mobile” pe un termen de două luni

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), prin decizia Consiliului său de administraţie, la cererea ÎM „Eventis Mobile" SRL, a sistat temporar, pe o perioadă de două luni, licenţa pentru prestarea serviciilor de telefonie mobilă celulară, standardul GSM, în banda de frecvenţe 900/1800MHz, pe care o deţine această companie.

Decizia obligă ÎM „Eventis Mobile" să întreprindă acţiuni concrete pentru eliminarea cât mai grabnică a circumstanţelor care au dus la sistarea temporară a licenţei şi să înştiinţeze în scris Agenţia, în termen de cel puţin 10 zile până la data expirării perioadei respective, despre înlăturarea acestor circumstanţe.

Totodată, companiei i s-a cerut să depună maximum de efort pentru soluţionarea, pe cale amiabilă, a adresărilor parvenite de la abonaţii săi în legătură cu sistarea furnizării serviciilor şi acordarea asistenţei necesare abonaţilor pentru trecerea acestora la alţi furnizori de telefonie mobilă celulară GSM.

Agenţia a luat decizia respectivă în temeiul art. 20 al Legii privind reglementarea prin licenţiere a activităţii de întreprinzător nr. 451-XV din 30 iulie 2001, care stabileşte că licenţa poate fi sistată temporar, la cererea titularului acesteia, pe un termen ce nu poate depăşi două luni.

Anterior, Agenţia a supus unor controale activitatea companiei „Eventis Mobile" privind respectarea condiţiilor licenţei pe care o deţine şi protecţia drepturilor utilizatorilor finali. În urma ultimului control, efectuat în decembrie 2009, s-a constatat că această companie nu şi-a onorat obligaţia de a asigura, către finele anului 2009, o rată de acoperire a populaţiei republicii de 60% şi a opera cu cel puţin 340 de staţii de bază. Compania a fost avertizată şi i s-a cerut înlăturarea lacunelor depistate cu prezentarea unui plan de acţiuni concrete pentru depăşirea situaţiei create.

Conducerea ÎM „Eventis Mobile" nu s-a conformat cerinţelor Agenţiei, invocând drept motiv lipsa mijloacelor financiare necesare pentru a asigura calitatea şi continuitatea furnizării serviciilor prestate. Aceasta a declarat că poartă negocieri cu investitori naţionali şi internaţionali în vederea atragerii investiţiilor suplimentare pentru continuarea activităţii companiei.

ÎM „Eventis Mobile" SRL a primit licenţa pentru prestarea serviciilor de telefonie mobilă celulară, în standardul GSM, la 26 decembrie 2006, iar peste un an, la 21 decembrie 2007, a efectuat lansarea comercială a acestor servicii. Potrivit raportului statistic prezentat Agenţiei de către ÎM „Eventis Mobile", la 31 decembrie 2009 ea avea peste 11,8 mii de abonaţi. Conform aceluiaşi raport, în 2009 compania a înregistrat o cifră de afaceri de 7,5 mil. lei, anuntă Serviciul de presă al ANRCETI.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus