Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
12.02.2010

Vlad Filat a prezidat astăzi dimineaţa o şedinţă operativă în legătură cu condiţiile meteo nefavorabile din ţară

Vlad Filat a prezidat astăzi dimineaţa o şedinţă operativă  în legătură cu condiţiile meteo nefavorabile din ţară

Potrivit Serviciul de presă al Guvernului, conform informaţiei prezentate, în rezultatul chiciurei din noaptea trecută fără curent electric au rămas: 134 de localităţi din 14 raioane conectate la reţelele electrice „Union Fenosa", 22 de localităţi din 4 raioane conectate la  RED-Nord-Vest şi 56 de localităţi din 8 raioane conectate la RED-Nord. De asemenea, fără curent electric au rămas şi unele instituţii de menire socială.

La şedinţă au fost prezenţi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Anatol Şalaru, vice-ministrul Economiei, Ilarion Popa şi  şeful  Serviciului Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale, Mihai Harabagiu.

Mihai Harabagiu a spus că Serviciul Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale are pregătite 40 de generatoare de curent electric, care vor fi oferite în funcţie de necesitate, şi 21 de utilaje de aer cald.

„Toate echipele  lucrează pentru a repara daunele cauzate noaptea trecută de condiţiile meteo", a precizat Mihai Harabagiu.

Anatol Şalaru a spus că  pe drumurile naţionale se circulă fără probleme. Referitor la accidentele de ieri, cînd două camioane de tip TIR s-au răsturant, ministrul a spus că acestea erau dotate cu cauciucuri de vară, în stare de uzură avansată.

Prim-ministrul Vlad Filat a spus că situaţia nu este foarte complicată, dar necesită intervenţii de urgenţă pentru a reconecta localităţile la energia  electrică.

„Solicit o atenţie sporită  vizavi de instituţiile de menire socială care au fost deconetate de la reţelele electrice. De asemenea, cer să fiu informat permanent despre măsurile ce întreprind în vederea depăşirii situaţiei apărute ca urmare a condiţiilor meteo din noaptea trecută", a spus Premierul.

De notat că, în conformitate cu indicaţiile date de Prim-ministrul Vlad Filat ieri seara, Serviciului Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale a întreprins un şir de măsuri preventive pentru a face faţă condiţiilor meteo.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus