Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
11.02.2010

Dacia a vândut cu 60% mai puţine maşini în Republica Moldova

Importatorul Dacia în Republica Moldova, Daac-Hermes a livrat anul trecut 478 de unităţi, cu 60% mai puţine faţă de 2008, cu toate că marca românească a ocupat locul doi în clasamentul vânzărilor de vehicule.

"Dacia s-a clasat anul trecut pe locul doi în topul vânzărilor auto din Moldova, locul întâi fiind ocupat de Lada. Este aceeaşi ordine a clasamentului ca cea din 2008", a declarat directorul Renault&Dacia din cadrul Daac-Hermes, Octavian Rusnac, citat de Mediafax. Rusnac a precizat că Logan a dost cel mai vândul model al mărcii.

Nicio schimbare în 2010

În ce priveşte perspectivele de vânzări pentru anul acesta, Rusnac estimează acelaşi nivel cu cel din 2009. "Nu prea sunt premise pentru schimbări în vânzări nici într-o direcţie. Docamdată aşteptăm primul import  al modelului Duster, în luna aprilie", a spus Rusnac.

În Republica Moldova funcţionează trei showroom-uri Dacia, la Chişinău, Bălţi şi Cahul. "Deocamdată, reţeaua de showroom-uri Dacia este suficientă pentru satisfacerea pieţei moldoveneşti", a adăugat reprezentantul Daac-Hermes.

Piaţa auto din Moldova, în declin cu 53%

Referitor la piaţa auto din Moldova, directorul Renault&Dacia a precizat că a scăzut cu 53%, în timp ce Dacia a înregistrat un declin de 60,8%.

Potrivit datelor proprii, Daac-Hermes este cel mai mare importator de automobile noi din Moldova, cu un portofoliu de 11 mprci auto, dintre care Dacia este lider de vânzări.

Vânzările Daac-Hermes au reprezentat anul trecut 31% din piaţa automobilelor noi din Moldova.

SURSA: Mediafax

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus