Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-02-10/sprijinul-financiar-de-100-de-milioane-pentru-r-moldova-aprobat-de-guvernul-rom-n-14483.html
Data: Feb 10, 2010 (18:02)

Sprijinul financiar de 100 de milioane pentru R. Moldova, aprobat de Guvernul român

„Conform angajamentelor luate de delegaţia română condusă de preşedintele Traian Băsescu, în cadrul vizitei de la Chişinău, Guvernul a aprobat, în cadrul şedinţei de astăzi, acordarea unui sprijin financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro pentru Republica Moldova", a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului Ioana Muntean.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a precizat că banii vor fi acordaţi eşalonat, pe parcursul a patru ani (în intervalul 2010-2013), iar acordarea acestora va fi posibilă după negocierea şi ratificarea unui acord interguvernamental. În anul 2010, Republica Moldova va primi prima tranşă din acest ajutor, în valoare de 25 de milioane de euro.

„România îşi respectă astfel promisiunea de a sprijini financiar Republica Moldova, în eforturile sale de a contracara efectele crizei economico-financiare" a mai declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului. Fondurile sunt destinate finanţării unor proiecte în domeniul infrastructurii, transporturilor şi educaţiei şi urmează să se acorde prin Ministerul Dezvoltării Regionale, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului", anunţă biroul de presă al Guvernului Romaniei.