Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.02.2010

La Bruxelles a avut loc reuniunea Consiliului Nord-Atlantic în formatul 28+RM

La Bruxelles a avut loc reuniunea Consiliului Nord-Atlantic în formatul 28+RM

La 10 februarie 2010, Iurie Leancă, Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, şi Vitalie Marinuţă, Ministrul Apărării, au participat la reuniunea Consiliului Nord-Atlantic în formatul 28+RM, care a avut loc la Cartierul General NATO la Bruxelles. Evenimentul este organizat anual pentru examinarea Raportului cu privire la implementarea Planului Individual de Acţiuni al Parteneriatului RM - NATO (IPAP), elaborat de către Secretariatul Internaţional NATO.

Potrivit MAEIE, ambasadorii NATO s-au arătat interesaţi de evoluţiile situaţiei politice din RM, priorităţile politicii externe moldoveneşti şi perspectivele de cooperare cu Alianţa. Ei au accentuat suportul pentru procesele democratice, cursul de reforme şi integrare europeană promovat de Republica Moldova. De asemenea, reprezentanţii Alianţei au exprimat sprijinul ferm pentru integritatea teritorială şi suveranitatea RM. 

În aceeaşi zi, delegaţia Republicii Moldova a avut întrevederi bilaterale cu Secretarul General NATO, Anders Fogh Rasmussen, şi cu Secretarul General adjunct NATO pentru Diplomaţie Publică, Jean-François Bureau, în cadrul cărora părţile au reiterat dorinţa de cooperare eficientă în baza IPAP. Totodată, Secretarul General NATO a salutat determinarea fermă a Guvernului de la Chişinău de a promova reformele democratice şi a întreprinde acţiunile necesare pentru redresarea situaţiei economice şi sociale din ţară.

Un alt element important al vizitei l-a constituit semnarea Declaraţiei privind lansarea etapei III a proiectului de distrugere a pesticidelor şi substanţelor chimice periculoase în Republica Moldova. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus