Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-02-09/vlad-filat-va-intreprinde-o-vizita-in-federatzia-rusa-in-cadrul-careia-va-avea-o-intrevedere-cu-vlad-14468.html
Data: Feb 9, 2010 (22:18)

Vlad Filat va întreprinde o vizită în Federaţia Rusă în cadrul căreia va avea o întrevedere cu Vladimir Putin

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu activul raionului Ceadîr-Lunga, în cadrul vizitei pe care a întreprins-o în autonomia găgăuză.

Premierul a vorbit despre relaţia Republicii Moldova cu vecinii şi partenerii de dezvoltare. Vlad Filat a menţionat contactele pe care le-a avut cu oficiali de la Moscova şi a comunicat că, în scurt timp, va întreprinde o vizită în  Federaţia Rusă, în cadrul căreia va avea o întrevedere cu premierul rus, Vladimir Putin.
 
„Mizez că relaţiile cu Federaţia Rusă vor deveni şi mai bune după această vizită", a spus Prim-ministrul.
 
Referindu-se la Ucraina, Vlad Filat a menţionat că relaţia cu această ţară este pragmatică şi clară.
 
Premierul a vorbit şi despre relaţiile cu România, menţionînd că este cinic din partea oponenţilor să califice buna relaţie cu acest stat drept un pas spre unire.
 
„Republica Moldova este un stat suveran şi independent. Ne dorim relaţii bune cu toţi vecinii", a declarat Vlad FILAT.
 
Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului,  premierul a menţionat că prioritatea actualului Guvern este integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.
 
„Republica Moldova este o ţară europeană din punct de vedere istoric, cultural şi cu siguranţă va deveni membră a familiei europene. Avem o perspectivă clară la acest capitol şi nu o vom rata", a declarat Vlad Filat.