Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-02-09/anca-boagiu-comisia-pentru-afaceri-europene-a-parlamentului-rom-niei-va-oferi-expertiza-partenerilor-14453.html
Data: Feb 9, 2010 (10:43)

Anca Boagiu: Comisia pentru Afaceri Europene a Parlamentului României va oferi expertiză partenerilor din R.Moldova

Vicepreşedintele Senatului şi al Comisiei pentru Afaceri Europene a Parlamentului României, Anca Boagiu, a reiterat astăzi, în cadrul întâlnirii cu delegaţia Comisiei pentru Politică Externă şi Integrare Europeană a Parlamentului Republicii Moldova, angajamentele României de consolidare a parteneriatului cu Republica Moldova, inclusiv cu privire la dimensiunea parlamentară a relaţiilor bilaterale.

„Eforturile energice pe care România le-a făcut în ultimii ani, coroborate cu dezvoltările politice încurajatoare de la Chişinău, au readus dosarul Republica Moldova pe agenda Uniunii Europene. Săptămâna trecută am cerut încă odată în cadrul întâlnirii preşedinţilor Comisiilor pentru Afaceri Europene de la Madrid accelerarea eforturilor Uniunii Europene pentru încheierea unui nou Acord de Asociere cu Republica Moldova şi pentru oferirea unei perspective ireversibile pentru aderarea acestui stat în marea familie europeană, similară celei oferite Balcanilor de Vest, anunţă Serviciul de presă al Parlamentului României.  

În acelaşi timp şi Moldova trebuie să îşi adapteze instituţiile şi legislaţia astfel încât Uniunea Europeană să aibă un partener stabil şi de încredere. Uniunea Europeană nu va face rabat de la criteriile de aderare şi stă în puterea Republicii Moldova să îndeplinească aceste criterii. Mai ales în ceea ce priveşte fondurile europene, Republica Moldova trebuie să îşi consolideze structurile existente, astfel încât aceşti bani să fie cheltuiţi pentru modernizarea ţării.", a declarat în timpul întrevederii Anca Boagiu.