Trimite e-mail | Printeaza
Politic
08.02.2010

Ministrul Iurie Leancă va întreprinde un turneu diplomatic în Europa

Ministrul Iurie Leancă va întreprinde un turneu diplomatic în Europa

Potrivit MAEIE, în conformitate cu agenda diplomatică pentru luna februarie anunţată anterior, în această săptămână dl Iurie Leancă, Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, va vizita mai multe capitale europene.

Astfel, pe data de 9 februarie Ministrul se va afla la Viena, unde se va întâlni cu Michael Spindelegger, Ministrul Federal al Afacerilor Europene şi Internaţionale al Austriei. În capitala austriacă, va avea loc, de asemenea, o întâlnire cu membri ai diasporei moldoveneşti stabiliţi în această ţară.

În aceeaşi zi, Iurie Leancă se va deplasa la Bratislava pentru o vizită oficială de două zile în Republica Slovacă. Pe agenda vizitei se află întrevederi cu mai multe oficialităţi slovace, inclusiv Ministrul Afacerilor Externe Miroslav Lajcak, Vicepreşedintele Consiliului naţional Miroslav Ciz, Preşedintele Comitetului pentru Relaţii Externe a Consiliului Naţional Juraj Horvath, Ministrul de Interne Robert Kalinak.

La 10 februarie, Iurie Leancă se va afla în vizită la Bruxelles pentru a participa la Reuniunea Consiliului Nord-Atlantic în format 28+Republica Moldova. Şeful diplomaţiei moldoveneşti se va întâlni cu cei 28 de Ambasadori ai statelor aliate cu care va face un schimb de opinii privind procesul de implementare a Planului Individual de Acţiuni al Parteneriatului RM-NATO, precum şi despre acţiunile ce urmează a fi întreprinse în cadrul programului de cooperare cu Alianţa Nord-Atlantică. Iurie Leancă va avea şi o întrevedere bilaterală cu Anders Fogh Rasmussen, Secretarul General NATO. Cu ocazia vizitei întreprinse la Bruxelles, Ministrul se va întâlni şi cu Hugues Mingarelli, Director General-adjunct al Direcţiei Generale pentru relaţii Externe a Comisiei Europene.

Pe data de 10 februarie, la Haga, Iurie Leancă va avea întrevederi bilaterale cu Frans Timmermans, Ministrul pentru Afaceri Europene al Olandei, şi Joke Brandt, Directorul General pentru Dezvoltarea Cooperării din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Olandei.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus