Trimite e-mail | Printeaza
Economie
08.02.2010

Banca Naţională a publicat primul Raport de Politică Monetară

Banca Naţională a publicat primul Raport de Politică Monetară

Banca Naţională a Moldovei a publicat pe pagina oficială a BNM Raportul de Politica Monetară, nr. 1, 2010, care conţine o analiză amplă a situaţiei economice curente, inclusiv: dinamica indicatorilor macroeconomici şi agregatelor monetare, evoluţia inflaţiei, prognoza macroeconomică pe termen mediu (2 ani) şi explicarea deciziilor de politică monetară aprobate în scopul îndeplinirii obiectivului fundamental.

BNM a elaborat şi a publicat o prognoză macroeconomică pe termen mediu (2 ani) care este inclusă în acest raport. La elaborarea acestei prognoze au fost folosite cele mai recente date disponibile şi ipoteze cu privire la mediu economic extern şi intern. Prognoza macroeconomică pe termen mediu prezintă evoluţia inflaţiei, a Produsului Intern Brut şi altor indicatori în perioada 2010 - 2011 în cazul promovării unei politici monetare neutre.

Raportul de Politică Monetară are drept scop informarea societăţii referitor la evenimentele curente în economia naţională, temperarea aşteptărilor inflaţioniste, descrierea evoluţiei probabile a inflaţiei, inclusiv a factorilor inflaţionişti şi dezinflaţionişti, şi prezentarea deciziilor de politică monetară aprobate de Consiliul de administraţie al BNM în scopul realizării obiectivului declarat privind inflaţia , anunţă Serviciul de presă al BNM.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus