Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.02.2010

Uniunea Europeană analizează posibilitatea oferirii unui suport financiar suplimentar R.Moldova

Uniunea Europeană analizează posibilitatea oferirii unui suport financiar suplimentar R.Moldova

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorii Uniunii Europene acreditaţi la Chişinău, şeful Delegaţiei Comisiei Europene în Republica Moldova, Ambasadorul Dirk Schuebel, şi Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova, Asif J. Chaudhry.

Potrivit unui comunicat de presă de la guvern, ambasadorul Dirk Schuebel a spus că Uniunea Europeană urmăreşte atent evenimentele din R. Moldova şi acţiunile întreprinse de Guvernul de la Chişinău. Dirk Schuebel a menţionat că la moment se analizează posibilitatea oferirii unui suport financiar suplimentar R.Moldova.

Referitor la situaţia economică din ţară, Vlad Filat a precizat că prin aprobarea de către Fondul Monetar Internaţional a Memorandumului cu Republica Moldova, comunitatea internaţională încă odată şi-a exprimat susţinerea faţă de Guvernul Republicii Moldova.
 
„Totuşi, majorările tarifelor ce au avut loc în ultima perioadă ne obligă să găsim soluţii pentru a administra situaţia în aşa mod, încît cetăţenii cu venituri modeste să nu simtă impactul acestor majorări", a precizat Vlad Filat.
 
Premierul a comunicat că Guvernul va compensa diferenţa de tarif pentru reprezentanţii păturilor social-vulnerabile şi că acum elaborează mecanismul de compensare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus