Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.02.2010

Conducerea SIS respinge categoric învinuirea de tăinuire a datelor care ar putea vărsa lumină deplină asupra protestelor din 7 aprilie 2009

În legătură cu afirmaţiile unor martori audiaţi pe marginea protestelor din 7 aprilie 2009, Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova comunică următoarele. Materialele iniţiale ce ţin de elucidarea cazului , au fost remise Procuraturii Generale în  perioada activităţii  fostului director al  SIS, Artur Reşetnicov, la indicaţia  căruia, ulterior, o mare parte din  informaţiile operative au fost nimicite. Aceste circumstanţe nu permit evaluarea exhaustivă a activităţii instituţiei în timpul evenimentelor, se arată într-o declaraţie de presă a SIS.

Conducerea SIS respinge categoric învinuirea de tăinuire a  datelor care ar putea vărsa lumină deplină asupra protestelor. Serviciul va continua interacţiunea cu Procuratura Generală şi Comisia de anchetă a Parlamentului Republicii Moldova pentru a contribui la elucidarea cauzelor şi consecinţelor evenimentelor din aprilie 2009.

Cercetările efectuate de actuala conducere a Serviciului nu au oferit probe ce ar permite calificarea evenimentelor ca tentativă de lovitură de stat. 
    

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus