Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-02-04/vlad-filat-a-avut-o-intrevedere-cu-preshedintele-comisiei-interguvernamentale-mixte-moldoruse-andrei-14393.html
Data: Feb 4, 2010 (20:14)

Vlad Filat a avut o întrevedere cu preşedintele Comisiei interguvernamentale mixte moldo-ruse Andrei Fursenko

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Andrei Fursenko, ministrul Învăţămîntului şi Ştiinţei al Federaţiei Ruse, copreşedinte al Comisiei interguvernamentale mixte moldo-ruse

Oficialul rus se află în R.Moldova cu ocazia convocării şedinţei Comisiei interguvernamentale.

Andrei Fursenko a menţionat că astăzi experţii din partea R.Moldova şi Federaţiei Ruse au continuat lucrul asupra pregătirii lucrărilor Comisiei şi a spus că în majoritatea problemelor ce urmează a fi puse în discuţie s-a ajuns la soluţii.

Oficialul rus a spus că există unele probleme, care pot fi soluţionate în cadrul Comisiei interguvernamentale, şi a menţionat în context că înţelegerile la care s-a ajuns anterior, potrivit cărora Comisia urma să-şi reia activitatea la începutul lunii februarie, s-au respectat.

Andrei Fursenko a apreciat faptul că întrevederea sa cu Prim-ministrul Vlad Filat are loc pînă la şedinţa Comisiei.

„Avem experienţă pozitivă de colaborare, pe care trebuie să o păstrăm şi în continuare", a menţionat oficialul rus, precizînd că este foarte important ca soluţiile la care vor ajunge părţile să fie o continuare a rezultatelor înregistrate pînă în prezent.

Vlad Filat a menţionat că, pînă în prezent, au fost soluţionate unele probleme ce ţin de exporturile moldoveneşti în Federaţia Rusă, dar a precizat că multe probleme rămîn încă nesoluţionate.

Premierul a spus că perspectiva de dezvoltare a relaţiilor moldo-ruse este bună şi a menţionat că părţile urmează să lucreze în vederea consolidării colaborării bilaterale.

La întrevedere au mai participat: ministrul Economiei, Vicepremierul Valeriu Lazăr, Vicepremierul Victor Osipov, ministrul Educaţiei, Leonid BUJOR, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Valeriu Cosarciuc, ministrul de Stat, Victor Bodiu, viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Popov, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Valerii Kuzmin.      

În cadrul întrevederii s-a menţionat importanţa unei întrevederi la nivel de şefi de guverne în viitorul apropiat, care ar urma să dea un nou impuls relaţiilor bilaterale, anunţă Serviciul de presă al Guvernului.