Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.02.2010

Vlad Filat a avut marţi seara o întrevedere cu Ambasadorul SUA la Chişinău

Vlad Filat a avut marţi seara o întrevedere cu Ambasadorul SUA la Chişinău

Prim-ministrul Vlad Filat a avut marţi seara o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova Asif J. Chaudhry. Ambasadorul SUA la Chişinău a solicitat Guvernului să prezinte o listă a priorităţilor ce necesită susţinere, astfel încît să fie posibilă identificarea posibilităţilor de suport.

Asif J. Chaudhry a spus că delegaţia Guvernului Republicii Moldova a lăsat o impresie bună în SUA. Ambasadorul a menţionat că a primit numeroase mesaje pozitive referitor la această vizită, precizînd că SUA vor susţine şi în continuare Republica Moldova.

Cei doi oficiali au discutat despre vizita pe care Prim-ministrul Republicii Moldova a efectuat-o în SUA în perioada 19-23 ianuarie, 2010, dar şi despre evenimentele de ultimă oră. 

Premierul a menţionat că, în cadrul vizitei, a simţit o deschidere fără precedent din partea oficialilor americani faţă de Republica Moldova. În context, Vlad Filat a precizat importanţa semnării Acordului de finanţare în cadrul Programului „Compact" al Corporaţiei „Provocările Mileniului" în sumă  de 262 mln. dolari SUA, valorificarea căruia va îmbunătăţi considerabil situaţia din agricultură şi din domeniul infrastructurii drumurilor.
 
Prim-ministrul a exprimat gratitudine Statului Carolina de Nord pentru suportul constant acordat Republicii Moldova.
 
Vlad Filat a mai spus că întrevederile cu vicepreşedintele SUA Joseph Biden şi  Secretarul de Stat Hillary Clinton,  cît şi semnarea Declaraţiei comune a Statelor Unite ale Americii şi Republica Moldova cu privire la intensificarea cooperării bilaterale, au consolidat şi mai mult prietenia dintre cele două ţări, anunţă Serviciul de presă al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus