Trimite e-mail | Printeaza
Granturi si burse
03.02.2010

Ministerul român de externe oferă 85 burse pentru cetăţenii străini, inclusiv din R.Moldova pentru anul de studii 2010 - 2011

Ministerul Afacerilor Externe al României (Divizia Relaţii Culturale, Educaţionale şi Ştiinţifice), oferă 85 burse universitare şi postuniversitare pentru cetăţenii străini, care provin din ţările, care nu sunt membre ale Uniunii Europene (inclusiv şi Republica Moldova).

Domeniile prioritare: Ştiinţe politice şi administrative; Ştiinţe ale educaţiei; Cultură şi civilizaţie românească; Jurnalism; Studii tehnice; Petrol şi gaze; Ştiinţe agricole; Medicină veterinară; Arhitectură; Arte.

Bursele se acordă pentru 3 categorii de candidaţi: studii superioare de licenţă (Ciclul I): Acest program se adresează absolvenţilor de liceu. Programul complet se derulează pe o perioadă de 3-6 ani, în funcţie de profilul facultăţii alese, şi se încheie cu susţinerea examenelor de licenţă; studii superioare masterat (Ciclul II): Acest program se adresează absolvenţilor de studii superioare de licenţă şi se derulează pe o perioadă de 1,5 sau 2 ani în funcţie de profil; studii postuniversitare doctorat: Acest program se adresează absolvenţilor programului de masterat şi se derulează pe o perioadă de 3 - 4 ani, în funcţie de profilul facultăţii alese şi se încheie cu susţinerea tezei de doctorat.

Dosarele complete se depun de către candidaţi, în 2 exemplare - unul conţinând copiile legalizate, conform originalului, iar cel de-al doilea reprezentând o copie simplă după primul dosar, numai la misiunile diplomatice ale României în străinătate sau la misiunile diplomatice ale statelor de origine acreditate la Bucureşti.

Data limită de înregistrare a dosarelor parvenite prin intermediul misiunilor diplomatice la Divizia Relaţii Culturale, Educaţionale şi Ştiinţifice a MAE al României este 15 aprilie 2010.

Informaţii suplimentare la tel.: 23 80 61 - Direcţia relaţii internaţionale şi integrare europeană. Ministerul Educaţiei. (Ministerul Afacerilor Externe al României)

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus