Trimite e-mail | Printeaza
Politic
01.02.2010

Guvernul R.Moldova şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei au semnat astăzi la Kiev un set de documente ce ţin de colaborarea bilaterală

Prim-ministrul R.Moldova Vlad Filat şi Prim-ministrul Ucrainei Iulia Timoşenko au semnat Protocolul între Guvernul Republicii Moldova şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei referitor la operarea unor modificări în Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Ucrainei privind recunoaşterea reciprocă a drepturilor şi reglementarea raporturilor de proprietate, din 11 august 1994.
De asemenea, a fost semnat Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi Cabinetul de miniştri al Ucrainei de colaborare în domeniul politicilor de tineret.

Ceremonia de semnare a avut loc în cadrul vizitei de lucru pe care Premierul Republicii Moldova o efectuează la Kiev.

După ceremonie, cei doi premieri au făcut declaraţii pentru presă, menţionînd importanţa semnării celor două acorduri pentru impulsionarea dezvoltării relaţiilor dintre cele două state.

Vlad Filat a spus că noul Guvern, care şi-a asumat responsabilitatea pentru conducerea ţării după ultimele alegeri parlamentare, şi-a stabilit în calitate de obiectiv prioritar construirea unor relaţii de parteneriat strategic cu Ucraina.

Prim-ministrul a subliniat importanţa actului simbolic de începere a demarcării frontierei de stat pe sectorul central, cu participarea activă a Misiunii EUBAM.
Iulia Timoşenco a apreciat progresele înregistrate de părţi în problema demarcării frontierei, menţionînd că aceasta va contribui la impulsionarea procesului de reglementare a conflictului transnistrean şi la integrarea europeană a celor două ţări.

Premierul ucrainean a spus că pentru ţara sa demarcarea frontierei cu Republica Moldova deschide noi perspective la capitolul negocierilor pe marginea regimului liberalizat de vize cu Uniunea Europeană.

Cei doi premieri au calificat întrevederea pe care au avut-o astăzi drept una foarte utilă, menţionînd că de ambele părţi există înţelegere şi disponibilitate de a identifica soluţii pentru problemele existente în mod pragmatic şi constructiv, în interesul cetăţenilor ambelor ţări.

Tot astăzi la Kiev, Prim-ministrul Vlad Filat a semnat în cartea de onoare a Cabinetului de miniştri al Ucrainei, anunţă Serviciul de presă al Guvernului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus