Trimite e-mail | Printeaza
Politic
01.02.2010

În perioada 1-2 martie 2010, la Viena va avea loc următoarea rundă de convorbiri în formatul 5+2

Prim-vicepreşedintele Parlamentului R. Moldova Serafim Urechean a avut o întrevedere cu o delegaţie a OSCE din care au făcut parte Ambasadorul Bolat Nurgaliyev, Reprezentant Special al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE în domeniul conflictelor prelungite şi Ambasadorul Philip Remler, şeful Misiunii OSCE în Republica Moldova.

Serafim Urechean a informat membrii delegaţiei despre situaţia politică din ţară şi şi-a exprimat regretul că este tergiversată executarea deciziei adoptate de summit-ul OSCE de la Istambul, desfăşurat în anul 1999, cu privire la retragerea forţelor armate ale Federaţiei Ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. 

Bolat Nurgaliyev a căzut de acord asupra necesităţii îndeplinirii  hotărârilor OSCE informându-l pe interlocutor că în perioada 1-2 martie 2010 în oraşul Viena va avea loc următoarea rundă de convorbiri în formatul 5+2 şi şi-a exprimat speranţa că această întrunire va impulsiona soluţionarea diferendului transnistrean. Bolat Nurgaliyev a mai subliniat că este oportună organizarea unui summit internaţional cu participarea şefilor de stat şi de guvern, care ar lua în dezbatere problemele conflictelor regionale.

Bolat Nurgaliyev a avut astăzi o întâlnire şi cu Victor Osipov, viceprim-ministrul pentru reintegrare. În cadrul întrevederii au fost discutate perspectivele cooperării cu preşedinţia kazahă a OSCE în anul 2010 în contextul procesului de reglementare a conflictului transnistrean.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus