Trimite e-mail | Printeaza
Social
29.01.2010

La Chişinău a fost inaugurată Casa Cunoştinţelor

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a participat astăzi la inaugurarea Casei Cunoştinţelor din Chişinău. Instituţia îşi are sediul în incinta Academiei de Studii Economice din Moldova, blocul „C" şi reprezintă un spaţiu deschis pentru instruire şi comunicare modernă.

Casa Cunoştinţelor (Maison des Savoirs) dispune de o bibliotecă cu 15 mii de titluri, sală de conferinţe, mediatecă, spaţii pentru training, seminare, workshop, expoziţii. Tot aici vor avea acces şi doritorii de a-şi aprofunda cunoştinţele despre cultura şi limba franceză.

În discursul său, rostit în limba franceză, primarul general Dorin Chirtoacă a declarat că Maison des Savoirs este locul unde francofonia tradiţională pe care o cunoaştem de generaţii va avea posibilitatea deschiderii spre viitor. Potrivit edilului capitalei, Casa Cunoştinţelor va constitui o fereastră spre Europa. „O fereastră de libertate, aşa cum îmi doresc să fie şi pentru R. Moldova", a opinat Dorin Chirtoacă, apreciind că acesta este un proiect gândit în stil european şi implementat în stil european.

La rândul său, rectorul ASEM Grigore Belostecinic a specificat că prin deschiderea Casei Cunoştinţelor ţara noastră se va apropia şi mai mult de cultura franceză şi va fi un pas înainte spre aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană.

Casa Cunoştinţelor din Chişinău (CCC) este un proiect-pilot realizat de către Primăria municipiului Chişinău, Organizaţia Internaţională a Francofoniei (OIF), Asociaţia Internaţională a Primarilor Francofoni (AIPF) şi Academia de Studii Economice din Moldova, având drept parteneri Agenţia Universitară Francofonă (AUF) şi Postul de televiziune TV5 Monde. Crearea Casei Cunoştinţelor la Chişinău a fost decisă în 2006 la Bucureşti, în timpul Summit-ului Francofoniei. Scopul principal al acestui proiect este consolidarea eforturilor de dezvoltare a ţărilor francofone, anunţă Serviciul de presă al Primariei.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus