Trimite e-mail | Printeaza
Economie
28.01.2010

Valeriu Lazăr: După un an economic dificil apar primele semne de înviorare în economia naţională

„După un an economic dificil apar primele semne de înviorare în economia naţională" a declarat Viceprim-ministru, ministrul Economiei Valeriu Lazăr, în cadrul mesei rotunde cu genericul "Noile practici la reglementarea mediului de afaceri", defăşurate miercuri 27 ianuarie, în contextul inaugurării expoziţiei naţionale „Fabricat în Moldova".

Viceprim-ministru, ministrul Economiei Valeriu Lazăr a dat asigurări antreprenorilor locali că prioritatea Ministerului Economiei şi a Guvernului rămâne a fi în continuare reducerea barierelor administrative pentru dezvoltarea mediului de afaceri. În acest context, vor fi asigurate două elemente cheie, şi anume: creşterea capacităţii antreprenorilor autohtoni în elaborarea planurilor de afaceri şi facilitarea accesului acestora la resursele financiare. 

Potrivit serviciului relaţii publice al ME, în cadrul discuţiilor a fost accentuată deschiderea partenerilor internaţionali de dezvoltare, precum Banca Mondială şi FMI , care şi-au exprimat certitudinea că Republica Moldova poate deveni în scurt timp o fereastră a oportunităţilor, dacă reuşeşte să devină lider în promovarea de reforme. Astfel, la momentul actual, Banca Mondială a acordat Republicii Moldova în prima tranşă, un proiect de suport pentru exportatorii autohtoni în valoare de 22,5 mil. dolari.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus