Trimite e-mail | Printeaza
Social
28.01.2010

Circa 380 de posturi publice vacante au fost propuse în cadrul „Tîrgului locurilor de muncă”

Direcţia politica de cadre şi serviciile resurse umane din cadrul a 31 autorităţi publice centrale au propus circa 380 de posturi publice vacante vizitatorilor „Tîrgului  locurilor de muncă", desfăşurat în cadrul  celei de-a IX-a ediţii a Expoziţiei Naţionale „Fabricat în Moldova" în perioada 27-30 ianuarie 2010 la Centrul Internaţional de Expoziţii „Moldexpo". 

Cele mai multe posturi vacante au fost propuse de către Serviciul Grăniceri - 60 de funcţii, Ministerul Finanţelor - 37, Ministerul Economiei - 25, Ministerul Sănătăţii - 24 de funcţii etc.

Potrivit legislaţiei în vigoare, funcţia publică vacantă poate fi ocupată prin concurs, promovare sau transfer. Pentru a candida la o funcţie publică este necesar de a întruni mai multe condiţii de bază, printre care: deţinerea cetăţeniei Republicii Moldova, posedarea limbii de stat şi a limbilor oficiale de comunicare interetnică vorbite în teritoriul în care va activa funcţionarul public, vîrsta mai mică de vîrsta necesară obţinerii dreptului la pensie pentru limită de vîrstă, lipsa antecedentelor penale nestinse pentru infracţiuni săvîrşite cu intenţie etc.

Pentru ocuparea funcţiilor publice în autorităţile publice sînt necesare studii superioare absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, cu excepţia funcţiilor publice de execuţie din autorităţile administraţiei publice locale de nivelul întîi în care, după caz, pot fi încadrate persoane cu studii medii de specialitate absolvite cu diplomă.

Direcţia politica de cadre a Cancelariei de Stat participă la tîrgul locurilor de muncă pentru a doua oară. Informaţia privind funcţiile publice vacante poate fi accesată pe adresa electronică  http://www.rapc.gov.md/md/news/1211/1/2550/ .

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus