Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.01.2010

Chirtoaca i-a oferit lui Basescu un mandat sa reprezinte Moldova pana la aderarea cu UE

Chirtoaca i-a oferit lui Basescu un mandat sa reprezinte Moldova pana la aderarea cu UE

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, l-a primit astăzi, în incinta Primăriei Chişinău, pe preşedintele României, Traian Băsescu, aflat într-o vizită oficială în R. Moldova.

Traian Băsescu a remarcat motivele de optimism, legate de şansele integrării europene a R. Moldova. Preşedintele României a subliniat că statul român va susţine şi în continuare R. Moldova în procesul de integrare europeană. Traian Băsescu a menţionat că România a rămas impresionată de evenimentele din aprilie 2009 de la Chişinău, care au deschis calea spre  o guvernare democratică pentru R. Moldova.

Traian Băsescu a mai precizat că Guvernul României dispune de fonduri europene, destinate pentru realizarea unor proiecte comune cu R. Moldova, expimând în acest sens regretul că în ultimii ani autorităţile de la Chişinău nu au întreprins nimic pentru a valorifica aceste resurse.

Primarul general Dorin Chirtoacă a mulţumit preşedintelui Băsescu pentru vizita delegaţiei române la Primăria Chişinău. Şeful administraţiei municipale a spus că Chişinăul are stabilite relaţii de colaborare cu mai multe oraşe din România. Potrivit lui Dorin Chirtoacă, în ultimii doi ani aceste relaţii au fost şi vor fi în continuare extinse, deoarece capitala R. Moldova este interesată de preluarea experienţei oraşelor româneşti, în vederea alinierii la standartele europene. Primarul general s-a arătat convins că oraşul Chişinău va fi locomotiva integrării europene a R. Moldova, precum a fost „spărgătorul de gheaţă în anul 2007".

Dorin Chirtoacă i-a oferit lui Traian Băsescu un mandat simbolic pentru ca preşedintele României „să reprezinte ţara noastră până la aderarea definitivă a R. Moldova la Uniunea Europeană". De asemenea, primarul Chirtoacă i-a oferit lui Traian Băsescu ultimul volum de versuri a regretatului poet Grigore Vieru şi două discuri ale regretatului cuplu Ion şi Doina Aldea Teodorovici.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus