Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.01.2010

Prim-ministrul Lituaniei s-a arătat convins de faptul că R.Moldova va deveni membră a Uniunii Europene

Prim-ministrul Lituaniei s-a arătat convins de faptul că R.Moldova va deveni membră a Uniunii Europene

Prim-ministrul R.Lituania Andrius Kubilius întreprinde o vizită oficială în R.Moldova în perioada 26-27 ianuarie. În cadrul vizitei Prim-ministrul Republicii Lituania Andrius Kubilius a avut o întrevedere tete-a-tete cu Prim-ministrul R.Moldova Vlad Filat.

Cei doi premieri au abordat aspecte ce ţin de relaţiile bilaterale, perspectiva dezvoltării lor şi au făcut un schimb de opinii referitor la situaţia din cele două ţări.

Prim-ministrul R.Lituania Andrius Kubilius a spus că Lituania şi R.Moldova au o istorie comună şi că ţara sa este gata să susţină R.Moldova pe calea aderării la Uniunea Europeană.

Vlad Filat a menţionat, că Preşedinţia Lituaniei în OSCE este foarte importantă pentru R.Moldova, avînd în vedere conflictul transnistrean.

„Guvernul Dvs. a reuşit să aducă un suflu nou în relaţia Republica Moldova - Uniunea Europeană şi noi sîntem dispuşi să vă ajutăm să utilizaţi la maxim toate oportunităţile ce există", a precizat Andrius Kubilius.

Prim-ministrul a spus că Lituania este gata să ofere R.Moldova asistenţă în implementarea reformelor şi standardelor europene. De asemenea, Andrius Kubilius a menţionat că urmare a evoluţiei relaţiilor între Republica Moldova şi UE, din ultima perioadă, ţara noastră devine mai atractivă pentru investitorii străini.

Tot astază, cei doi premieri au participat la Forul de afaceri moldo - lituanian, care a avut loc astăzi la Chişinău

La lucrările forului au participat reprezentanţi ai zece companii lituaniene şi ai circa 50 de agenţi economici, organizaţii şi instituţii de susţinere a business-ului din Republica Moldova.

Andrius Kubilius a menţionat că aspiraţiile europene ale R.Moldova deschid noi perspective atît pentru businessmanii lituanieni care doresc să investească aici, cît şi pentru cei din Republica Moldova, care caută noi pieţe de desfacere în UE.

Premierul lituanian a confirmat disponibilitatea ţării sale de a sprijini Republica Moldova în depăşirea crizei economice, dar şi pe calea integrării europene, anunţă Serviciul de presă al Guvernului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus