Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.01.2010

Colaboratorii Serviciului Grăniceri au înregistrat 5 tentative de încălcare a frontierei de stat

Două dintre acestea au fost depistate de către grăniceri pe sectorul frontierei moldo-ucrainene, celelate tentative fiind contracarate  la frontieră cu România.

Astfel, în punctul internaţional de trecere „Briceni" s-a  prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul ucrainean Ghenadii M., în vîrstă de 35 ani, care a prezentat pentru control paşaport cu indicii de falsificare.

În cadrul examinării, colaboratorii Serviciului Grăniceri au constatat că în document a fost realipită fotografia. Ca rezultat al descoperirii falsului bărbatul şi-a recunoscut vina, fiind ulterior transmis organelor de resort, pentru dispunerea măsurilor legale ce se impun.

În comun cu organele vamale, în punctul de trecere „Sculeni" a fost reţinut unu lot de contrabandă de ţigări.

Astfel, în timpul controlului, la ieşire din RM a fost reţinut automobilul de marcă «SCANIA», cu numere de înmatriculare româneşti, în remorcă căruia a fost depistat un ascunziş, anume aici au fost descoperite ţigări  «Mallboro» şi «LM» în valoare aproximativ 3000 lei. Şoferul automobilului, Gheorghe V. de 35 ani, cetăţean român  a recunoscut, că intenţiona să scoată ilicit din ţară ţigările cu realizarea ulterioară a lor în România, fapt ce i-ar fi permis obtinerea de profituri ilicite.

Persoana reţinută şi lotul de contrabandă au fost transmise organelor competente în vederea continuării cercetărilor, la finalizare, urmînd a fi luate masurile legale ce se impun.
Doar pe parcursul ultimii săptămîni au fost înregistrate două cazuri de acest fel, valoare  lotului de contrabandă reţinut estimînduse la mai mult de 40 mii lei

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus