Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.01.2010

Primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca: Romania a fost si va fi un avocat permanent al integrarii europene a Republicii Moldova

Primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca: Romania a fost si va fi un avocat permanent al integrarii europene a Republicii Moldova

Primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, a participat duminica la evenimentele organizate la Iasi cu ocazia implinirii a 151 de ani de la Unirea Principatelor Romane. "Romania a fost si va fi, sunt convins, un avocat permanent si fidel al integrarii europene a Republicii Moldova", a declarat Chirtoaca, in discursul sustinut in Piata Unirii, transmite NewsIn.

Primarul capitalei Republicii Moldova si-a exprimat speranta ca, "asa cum Unirea Principatelor de la 1859 a adus proiectia Romaniei de astazi, la fel evenimentele de acum 20 de ani, precum si din 2009, cu implicarea, in special, a tinerilor din Moldova pentru a croi un nou destin, o noua soarta tarii, sa aiba de asemenea o proiectie europeana pentru Republica Moldova".

Chirtoaca a vorbit despre traiectoria Romaniei, astazi membra a NATO si a Uniunii Europene. "Republica Moldova are o traiectorie asemanatoare, doar cu o anumita intarziere. Acum 20 de ani, in Republica Moldova, avea loc revenirea la valorile nationale, revenirea la adevar. Timp de 20 de ani s-a incercat mentinerea acestui curs, chiar daca o anumita perioada aceste valori au fost furate. In anul 2009, a avut loc revenirea la fagasul firesc al democratiei, al adevarului istoric", a continuat Dorin Chirtoaca.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus