Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.01.2010

Întrevedere Vlad Filat - Hillary Clinton

Întrevedere Vlad Filat -  Hillary  Clinton

Prim-ministrul Vlad Filat a avut la Washington o întrevedere cu Hillary  Clinton, Secretar de Stat al SUA. Vlad Filat şi Hillary Clinton au discutat despre situaţia din R. Moldova şi perspectivele de dezvoltare a relaţiilor bilaterale.

Secretarul de Stat al  SUA a spus că susţine Republica Moldova în implementarea reformelor şi consolidarea democraţiei.

Hillary Clinton a menţionat că SUA sprijină aspiraţiile europene ale R. Moldova şi, în context, a dat asigurări că va aborda subiectul R. Moldova cu responsabili pentru relaţii externe ai Uniunii Europene.

Secretarul de Stat a spus că SUA va continua să acorde asistenţă Republicii Moldova prin intermediul programelor USAID şi a Corporaţiei „Provocările Mileniului". Drept exemplu în acest sens a fost invocată semnarea Acordului „Compact" de către RM şi Corporaţie.

Hillary Clinton a mai menţionat că SUA optează pentru soluţionarea conflictului  transnistrean în formatul „5+2" cu respectarea integrităţii şi suveranităţii Republicii Moldova. 

Vlad Filat a mulţumit SUA pentru sprijinul acordat pînă în prezent şi pentru  disponibilitatea de a susţine Republica Moldova în continuare. 

„Am înţeles că Republica Moldova are prieteni adevăraţi în SUA, care vor să ne ajute nu declarativ, ci prin fapte concrete",  a spus Premierul.

Potrivit Serviciului de presă al Guvernului . cei doi oficiali au pledat pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale în continuare.

La întrevedere au participat membrii delegaţiei Guvernului Republicii Moldova,  Ambasadorul SUA în Moldova Asif J. Chaudry, reprezentanţi ai Ambasadei  Republicii Moldova la Washington.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus