Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.01.2010

Joe Biden: SUA susţin Moldova pe calea aderării la Uniunea Europeană

Joe Biden: SUA susţin Moldova pe calea aderării la Uniunea Europeană

Prim-ministrul Vlad Filat a avut la Casa Albă o întrevedere cu Vice-preşedintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Joseph Biden.

Discuţia s-a axat pe situaţia politică şi economică din R.Moldova şi pe perspectivele de dezvoltare a statului.

Joseph Biden a spus că urmăreşte cu atenţie evenimentele ce au loc în R.Moldova şi încurajează Guvernul de la Chişinău să continue reformele demarate.

Vice-preşedintele SUA a menţionat că SUA va susţine R.Moldova pe calea aderării la Uniunea Europeană şi în procesul de edificare a unui stat de drept.

Referitor la conflictul transnistrean, Joseph Biden a spus că formatul de negocieri 5+2 este unul viabil şi doar în cadrul acestui format trebuie găsită soluţia ce ar respecta integritatea şi suveranitatea statului.

Premierul a menţionat rolul important pe care îl au SUA în soluţionarea conflictului transnistrean şi a dat asigurări să soluţionarea acestuia va avea loc în baza formatului 5+2.


În final, Vlad Filat i-a adresat Vice-preşedintelui SUA invitaţia de a vizita Republica Moldova. Joseph Biden a mulţumit pentru invitaţie, menţionînd că Republica Moldova cu siguranţă face parte din statele ce merită să fie vizitate.

La întrevedere au mai participat Prim-vicepremierul Iurie Leancă, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, şi Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova Asif J. Chaudhry, anunţă Serviciul de presă al Guvernului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus