Trimite e-mail | Printeaza
Social
21.01.2010

În următoarele zile, consumatorii din Chişinău vor primi agent termic la parametrii maximi

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a anunţat că în următoarele zile SA „Termocom" va livra căldură la parametrii maximi şi agentul termic va fi furnizat conform normativelor în vigoare, în condiţiile în care meteorologii anunţă temperaturi de peste 20 grade frig.

Dorin Chirtoacă a anunţat că temperaturile scăzute pot afecta reţelele termice şi există pericolul unor avarii ale reţelelor inginereşti. În acest context, Dorin Chirtoacă a solicitat populaţiei să informeze operativ autorităţile locale, inclusiv gestionarii fondului locativ şi furnizorul, despre avariile sau fisurile reţelelor de termoficare.

Primarul general a dat asigurări că autorităţile vor interveni operativ, pentru înlăturarea tuturor defecţiunilor, în acest sens fiind dublate numărul echipelor tehnice de intervenţie la nivelul municipiului. De asemenea, locatarii blocurilor sunt rugaţi să acţioneze în vederea conservării energiei termice, prin izolarea subsolurilor şi a etajelor tehnice, pentru a evita îngheţarea reţelelor de apă şi agent termic.

În altă ordine de idei, primarul Dorin Chirtoacă a făcut un apel către cetăţeni să informeze autorităţile despre persoanele care au semne de hipotermie. În caz de necesitate, persoanele respective, inclusiv boschetarii, vor fi asiguraţi cu adăpost temporar, urmând a fi examinaţi de medici sau transportaţi la Centrul de triere.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus