Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.01.2010

Cooperarea între Carolina de Nord şi R. Moldova prelungită pe încă cinci ani

Cooperarea între Carolina de Nord şi R. Moldova prelungită pe încă cinci ani

Republica Moldova şi statul Carolina de Nord din SUA au semnat ieri un Memorandum de Cooperare pentru următori cinci ani. Evenimentul a avut loc în cadrul vizitei pe care Prim-ministrul Vlad Filat o întreprinde în SUA. Din partea Republicii Moldova Memorandumul a fost semnat de către Vlad Filat, iar din partea statului Carolina de Nord de către Vice-guvernatorul Walter P. Dalton.

Este al treilea Memorandum de cooperare dintre Republica Moldova şi Carolina de Nord. Primul Memorandum a fost semnat în anul 1999, dar cooperarea dintre Republica Moldova şi Carolina de Nord a început în 1994.

Memorandumul prevede cooperarea pe multiple planuri în beneficiul ambelor părţi, inclusiv schimbul de experienţă în astfel de domenii ca educaţia, comerţul, buna guvernare etc.          

Vlad Filat a mulţumit statului Carolina de Nord pentru susţinerea continuă a Republicii Moldova şi s-a arătat convins că rezultatele cooperării din continuare vor fi pe măsura aşteptărilor.

Vlad Filat a spus că, înainte de semnarea Memorandumului, a avut o întrevedere cu Walter P. Dalton şi cu Secretarul de Stat al Carolinei de Nord, Elaine Marshall. În cadrul întrevederii s-a discutat despre redimensionarea prevederilor Memorandumului pentru obţinerea unui plus de eficienţă.

Walter P.Dalton a menţionat că relaţiile dintre Republica Moldova şi Carolina de Nord cunosc o evoluţie intensă şi a declarat că mizează că acestea vor cunoaşte noi dimensiuni în continuare.

Elaine Marshall a declarat că în 2010 relaţiile dintre Republica Moldova şi Carolina de Nord au ajuns la majorat.

„Sîntem mulţumiţi de evoluţia relaţiilor bilaterale şi apreciem calitatea schimbului de experienţă care are loc", a menţionat Secretarul de Stat al Carolinei de Nord, anunţă Serviciul de presă al Guvernului.


 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus