Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.01.2010

Întrevedere Victor Osipov- Grigorii Karasin

Victor Osipov, Vicepremier pentru reintegrarea ţării, a avut astăzi o întâlnire cu Grigorii Karasin, Viceministru al Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse

În cadrul întrevederii au fost abordate chestiuni ce ţin de reglementarea problemei transnistrene.

Viceprim-ministrul Victor Osipov a menţionat că Guvernul se ghidează de două obiective prioritare în ceea ce priveşte reglementarea conflictului transnistrean: elaborarea unei soluţii politice viabile pentru reintegrarea ţării şi promovarea consecventă a măsurilor de întărire a încrederii şi sprijinire a populaţiei din regiune.

Viceprim-ministrul a apreciat disponibilitatea Federaţiei Ruse de a sprijini eforturile vizând soluţionarea problemei transnistrene în baza respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova. El a pledat pentru continuarea dialogului dintre Chişinău şi Tiraspol la nivelul reprezentanţilor politici, impulsionarea activităţii grupurilor de lucru pentru întărirea încrederii şi relansarea cât mai grabnică a negocierilor constructive în formatul „5+2".

La rîndul său, Grigorii Karasin a confirmat poziţia de principiu a Federaţiei Ruse vizînd reglementarea transnistreană prin adoptarea unui statut special pentru Transnistria cu respectarea integrităţii teritoriale şi a neutralităţii Republicii Moldova. El a ţinut să sublinieze importanţa promovării consecvente a măsurilor de întărire a încrederii şi de consolidare a legăturilor dintre oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului. Diplomatul rus s-a pronunţat în favoarea continuării consultărilor moldo-ruse la diverse niveluri pe marginea problemelor legate de reglementarea conflictului, anunţă Serviciul de presă al Guvernului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus