Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-01-19/in-anul-2010-ue-intensifica-activitatea-de-comunicare-in-r-moldova-14094.html
Data: Jan 19, 2010 (21:21)

În anul 2010 UE intensifică activitatea de comunicare în R.Moldova

Uniunea Europeană a semnat un nou contract de "Susţinere comunicaţională şi informaţională în Moldova 2010" cu Agenţia de Comunicare ucraineană KEY Communications în consorţiu cu agenţia de PR moldovenească PARC Communications.

Scopul proiectului este de a creşte gradul de informare a cetăţenilor Republicii Moldova, privind rezultatele asistenţei tehnice şi financiare oferite de UE, activitatea UE în ţară, precum şi creşterea interesului şi a înţelegerii UE, ca o comunitate de state europene.

În decursul unui an, consorţiul companiilor trebuie să crească în mod semnificativ gradul de informare şi de înţelegere a asistenţei tehnice şi financiare a UE oferit Republicii Moldova, precum şi creşterea interesului cetăţenilor Republicii Moldova faţă de UE.

Proiectul "Sprijinul comunicaţional şi informaţional al UE în Moldova 2010" va organiza în mod regulat evenimente pentru jurnalişti: press tururi în cadrul proiectelor UE, press tururi pentru jurnaliştii regionali în cadrul întâlnirilor bilaterale importante între UE - Republica Moldova, precum şi conferinţe de presă, briefing-uri şi seminarii.

Proiectul va elabora cu regularitate produse informaţionale, precum buletinul proiectelor UE în Republica Moldova, un buletin informativ al evenimentelor importante din UE. Săptămânal se vor produce materiale audio pentru Mass-Media despre proiectele UE în Republica Moldova, iar lunar se vor produce materiale video.

Pentru publicul larg, proiectul va organiza evenimente dedicate Zilei Europei, care vor include orăşelul European în Chişinău, cu participarea Misiunilor diplomatice ale ţărilor UE, un concert cu participarea interpreţilor din Moldova şi a starurilor europene şa. În regiuni, proiectul va organiza Zilele Informaţionale ale proiectelor UE în Republica Moldova.