Trimite e-mail | Printeaza
Economie
18.01.2010

Sprijin financiar pentru modernizarea IMM

Întreprinderile mici şi mijlocii( IMM) vor putea beneficia de un sprijin financiar în valoare de 500.000 - 2.500.000 lei, în cadrul lansării de către Ministerul Economiei a Programului de susţinere şi dezvoltare a sectorului IMM-urilor pentru promovarea eforturilor privind ajustările economice structurale. Programul este finanţat din contul mijloacelor Fondului Partener a Grantului Japonez - Tranşa III.

Potrivit MEC, programul este destinat facilitării procurării de către subiecţii sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii a unui vast sortiment de echipament de producere, care va fi oferit beneficiarilor în regim de leasing pe o perioadă de un an (fără gaj). Dobânda de leasing este la cota zero.

La procurarea echipamentului respectiv va fi aplicată cota zero la plata taxei pe valoarea adăugată şi vor fi realizate scutitiri pentru efectuarea procedurilor vamale.

Începînd cu anul 2005, Guvernul Japoniei în baza acordurilor încheiate dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Japoniei, a acordat Republicii Moldova , un Grant în patru tranşe, în valoare totală de 1300 mil.Yeni japonezi (aproximativ 11,9 mil. dolari) pentru promovarea eforturilor privind ajustările economice structurale (Japanese Non Project Grant Aid).

Pînă în prezent, în cadrul implementării Programului pentru Tranşele I - IV şi a Fondurilor Partenere pentru Tranşele I şi II numărul total de beneficiari constituie 95 agenţi economici, iar valoarea totală a Grantului acordat de către Unitate beneficiarilor Programului, la sfîrşitul anului 2009 constituia 38,0 mil. lei (aproximativ 3,4 mil. dolari).

Cererile de solicitare pentru participare la prezentul Program urmează să vizeze procurări în valoare minimă de 500.000 lei, iar valoarea maximă, respectiv, 2.500.000 lei.Perioada de prezentare a setului de documente necesare pentru participare la program este 25 ianuarie 2010 - 26 februarie 2010. Setul de documente va fi depus de reprezentantul întreprinderii la adresa indicată mai jos.

Ministerul Economiei al Republicii Moldova,
Unitatea de Implementare a Grantului Acordat de Guvernul Japoniei
MD-2004, Chişinău, Republica Moldova, bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt 180, biroul 812a, tel: 296718, fax:296719,
Informaţii detaliate privind Programul vizat, cererea de aplicare şi criteriile de eligibilitate ale solicitanţilor, precum şi lista Echipamentului eligibil pentru a fi procurat în cadrul Programului, le puteţi obţine la următoarea adresă: www.jnpga.md. E-mail: office.giu@jnpga.md.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus