Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
15.01.2010

De la începutul anului, angajaţii Serviciului Grăniceri au reţinut 5 cetăţeni străini care au intrat pe teritoriul Moldovei prin regiunea transnistreană

Recent, la frontiera moldo-română colaboratorii Serviciului Grăniceri au reţinut un bărbat care intenţiona să ajungă în mod clandestin în una din ţările europene.

Astfel, în acest scop persoana în cauză, fără a deţine careva acte de identitate a personalităţii, a luat decizia de a trece fraudulos frontiera de stat,  fiind  reţinut de grupul mobil de grăniceri în imediata apropiere de rîul Prut.

Potrivit Serviciului de Graniceri, în procesul cercetărilor ulterioare persoana reţinută a declarat  grănicerilor că este cetăţean al Federaţiei Ruse în vîrstă de 45 ani, domiciliat în regiunea Transbaikalia. Potrivit afirmaţiilor lui acesta a intrat în Republica Moldova prin regiunea transnistreană şi se afla în zona de frontieră cu scopul traversării ilegale a frontierei de stat, destinaţia fiind una din ţările Uniunii Europene. În cadrul activităţilor de investigaţie a fost stabilit că, bărbatul reţinut are antecedente penale în ţara în care intenţiona să ajungă  şi anterior a fost  deportat în Rusia.

Persoana reţinută a fost transmisă organelor competente pentru luarea măsurilor ce i se impun în conformitate cu legislaţia în vigoare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus