Trimite e-mail | Printeaza
Economie
15.01.2010

Comunicat al Băncii Naţionale a Moldovei

În ultima perioadă, un subiect de interes public pus în discuţie tot mai frecvent a devenit perceperea de către bănci a comisioanelor la efectuarea plăţilor pentru serviciile comunale.

În acest context, de menţionat că băncile se conduc în organizarea activităţii lor, prin prisma legislaţiei, de politica internă proprie. Astfel, tarifele pe care le stabilesc pentru serviciile prestate pot să difere, în condiţiile mediului concurenţial. Din aceleaşi considerente, o parte din bănci nu percep comisioane la plata serviciilor comunale, consumatorul  având posibilitatea de a alege unde să plătească.

Totodată, în Republica Moldova, în ideea alinierii la standardele internaţionale, există posibilitatea utilizării instrumentelor moderne de plată, cum ar fi debitarea directă sau alte produse aferente deservirii la distanţă - internet-banking, mobile-banking, ATM-banking. Informaţii mai detaliate privind reglementările elaborate de Banca Naţională în acest sens pot fi accesate pe pagina sa oficială WEB (www.bnm.md/md/regulations), iar referitor la condiţiile de prestare a serviciilor prin intermediul instrumentelor respective vor fi obţinute la bănci. Această alternativă de plată este convenabilă atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru furnizorii de servicii, sub aspectul economiei de timp şi diminuării cheltuielilor pentru părţile implicate.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus